Opbrengst kerstmarkt Praktijkschool De Maat naar Kika

Op donderdag 18 december werd op De Maat een kerstmarkt georganiseerd. De leerlingen van deze Praktijkschool uit Ommen hadden in de periode vanaf de herfstvakantie hard gewerkt aan allerlei producten die het huis en de tuin in kerstsfeer kunnen brengen.

Houten kerstbomen, windlichten, kerstkransen en allerlei andere versieringen waren op deze markt te koop. Daarnaast werden er natuurlijk ook allerlei lekkernijen aangeboden die de inwendige mens versterken.

Afgelopen december hebben de leerlingen gekozen naar welk goed doel de opbrengst van de kerstmarkt zou gaan. Er was een ruime meerderheid die er voor koos dat de opbrengst naar Kika moest gaan. Kika heeft als doelstelling de genezingskans bij kinderkanker te verhogen.

Op maandag 5 januari, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor leerlingen en personeel, werd de opbrengst van de kerstmarkt bekend gemaakt. Dhr. Platzer, directeur van De Maat, bedankte allereerst iedereen voor de inzet tijdens de kerstmarkt, hief daarna het glas op het nieuwe jaar en maakte het eindbedrag van maar liefst € 750,- bekend.

Op woensdag 4 februari a.s. houdt De Maat de jaarlijkse Open Dag. Wilt u een kijkje nemen in deze Praktijkschool, dan kunt u terecht aan de Baron van Fridaghstraat 137 te Ommen. U bent van harte welkom van 16.00 tot 17.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.

 

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten