Foto: De Redactie

Fietsen voor Myotone Dystrofie

Het is een drukte van belang in het huis van vader Wellenberg. Aan tafel wielrenner Gerard Wellenberg en zijn neef die van een stevige stamppot genieten. Ze zijn vanochtend vertrokken uit Boekelo en via Almelo in Ommen beland. Het is de eerste dag van de gesponsorde fietstocht langs families die allemaal met MD te maken hebben.

Gerard wil op die manier geld wil inzamelen om onderzoek naar de spierziekte Myotone Dystrofie mogelijk te maken. Een broer, Eric, en zus, Liesbeth, hebben die erfelijke, ongeneeslijke ziekte; een andere broer is vorig jaar aan de ziekte overleden, zijn moeder overleed jaren geleden aan de ziekte. Naast de wielrenners stroomt het huis vol met sportieve sympathisanten, die Gerard een eind vergezellen op zijn tour van 1.200 kilometer door heel Nederland. Ook het fietsclubje van vader Wellenberg fietst dapper een stuk mee.

De fietstocht van Geard eindigt volgende week en dan hoopt hij een flink bedrag bij elkaar gefietst te hebben. De start was goed: bij het eerste adres, waar ook een familie woont die met MD te maken heeft, kreeg Gerard een cheque en in de loop van de dag staat de teller al op 2.400 euro. Hans van Lingen, eigenaar van Café de Herberg, komt net voordat de ongeveer 15 fietsers vertrekken nog een spaarpot/spierpot brengen. Alle beetjes helpen, nietwaar? De nog benodigde 36.000 euro voor onderzoek naar MD, dat in totaal 216.000 euro kost, komt aardig in zicht. Voor informatie www.md.spieractie.nl.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: De Redactie
Gerelateerde berichten