‘Samen Doen’ licht nieuwe regelgeving zorg en welzijn toe in Alzheimer Café

De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar van het Alzheimer Café Hardenberg staat in het teken van de gewijzigde wetgeving op het gebied van welzijn, zorg en ondersteuning. Medewerkers van het Samen Doen Team Hardenberg-Kern zullen dit onderwerp nader toelichten. Het Alzheimer Café wordt gehouden op dinsdag 20 januari in Boomstamrestaurant Het Heemse aan de Blanckvoortallee 2. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en omstreeks 21.30 uur is de afsluiting.

In principe is het Alzheimer Café Hardenberg elke derde dinsdag van de maand geopend. Het is een trefpunt voor mensen met dementie, partners, familieleden en naasten. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn welkom. In een gemoedelijke sfeer praten de gasten met elkaar over de dingen die ze meemaken, wisselen informatie uit over dementie en mogelijkheden voor hulp. Daarnaast staat er per bijeenkomst een wisselend thema centraal.

Dinsdag 20 januari informeren medewerkers van het Samen Doen Team Hardenberg-Kern de aanwezigen over de nieuwe werkwijze ten gevolge van de aangepaste wetgeving op het gebied van welzijn, zorg en ondersteuning. Vanzelfsprekend is er daarnaast ook gelegenheid om over andere dementiegerelateerde zaken te praten.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis, evenals het kopje koffie of thee.

Wie meer informatie wenst kan contact opnemen met Femmie Stolte, mantelzorgondersteuner vanuit Carinova, telefoon (0570) 51 81 85 of met Nora Wolsleger, maatschappelijk werker ouderenzorg Saxenburgh Groep, telefoon (0523) 27 70 00.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten