Alzheimer Café Coevorden: Notaris & Dementie

Op dinsdag 6 oktober staan de deuren van het Alzheimer Café Coevorden weer open voor belangstellenden. Notaris Reinsma zal deze avond spreken over notariële zaken bij Dementie. Het Alzheimer Café is gevestigd in het Kasteel te Coevorden, Kasteel 29. Vanaf 19:00 uur is ontvangst met koffie of thee. Het programma duurt tot ongeveer 21:30 uur.

Het thema van de avond is: ‘Wat als?’. Wat als ik het niet zo goed meer weet.. Dementie is een ingrijpende gebeurtenis. Bij het ouder worden en met name bij dementie hoort soms, dat we het prettig vinden dat de dagelijkse dingen uit handen wordt genomen. In dit geval zijn er drie mogelijkheden:

  • Bewindvoering
  • Notariële volmacht
  • Mentorschap

Tijdens het Alzheimer café geeft de notaris uitleg over deze onderwerpen en zal er voldoende gelegenheid zijn voor het stellen van vragen. De notaris neemt de tijd om  vragen te beantwoorden. Het Alzheimer Café is een veilige, laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het Alzheimer Café informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis, evenals het kopje koffie of thee.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten