Foto: Dook van Gils

Bij Notarispost Ommen blijft het zwart op wit staan

Ommen heeft sinds 15 maart een nieuwe notaris, maar dan op een vertrouwd kantoor: bij Notarispost Ommen blijft alles zoals het was, alleen is Miranda Keijzer-Post daar geen notaris meer, maar heeft José Dekker haar functie en taken overgenomen.

Miranda kan om gezondheidsredenen haar werkzaamheden als notaris niet meer uitoefenen en José was al enige tijd haar vervanger. Toen duidelijke werd, dat Miranda niet meer terug zou keren, is gezocht naar een permanente vervanger. Na zorgvuldige afwegingen binnen het kantoor is de procedure gestart om José tot notaris van het kantoor te kunnen benoemen. De vader van Miranda, oud-notaris Gerard Post, die bij het kantoor betrokken blijft als fiscaal jurist en adviseur, vindt het spijtig, dat Miranda haar taken moet overdragen, maar is zeer content met de benoeming van José als haar opvolgster.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat José het notariskantoor op dezelfde wijze zal voortzetten als we sinds 2012 doen. José werkt al sinds 2013 als waarneemster voor Miranda en dat heeft ze voortreffelijk gedaan. Notaris word je niet zomaar, daar komt heel wat bij kijken. Na zorgvuldig alle procedures te hebben doorlopen en aan alle toetsingen van verschillende commissies te hebben voldaan, stond na zo’n anderhalf jaar, niets meer de benoeming van José tot notaris in de weg. En daar zijn we op ons kantoor allemaal heel blij mee,” laat hij weten.

José Dekker, nu dus officieel als notaris verbonden aan Notarispost Ommen, benadrukt dat er voor cliënten en relaties niets merkbaar zal veranderen: “Gerard Post is en blijft betrokken bij het kantoor; hij is voor velen in de loop der jaren toch het vertrouwde gezicht geworden van Notarispost Ommen. Verder blijven we het kleinschalige notariskantoor in het centrum van Ommen, waar iedereen binnen kan stappen. Ook op de maandagavond, dan hebben we van 19.00 uur – 21.00 uur een gratis inloopspreekuur, waar mensen terecht kunnen met vragen op notarieel juridisch gebied.”

Zowel de oud-notaris als de kersverse notaris vinden duidelijkheid scheppen in gecompliceerde juridische zaken het leukst van hun vak. “Het in begrijpelijke taal toelichten van ingewikkelde stukken op gebied van nalatenschappen, familierecht, zaken op het gebied van onroerend goed, kortom bij alle belangrijke momenten in een mensenleven,” zegt José. Gerard Post voegt daar aan toe: “Wat ik ook bijzonder vind, is dat wij vaak de enigen zijn waarmee iemand vertrouwelijke informatie wil delen, en dat je dan volledig in vertrouwen wordt genomen.” In het voorjaar zal aan de benoeming van José als notaris op gepaste feestelijke wijze voor cliënten en relaties aandacht geschonken worden.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten