Buitenbad per februari overgedragen aan stichting

Vanaf 6 februari dit jaar zal het buitenbad Olde Vechte worden overgedragen aan de stichting welke de exploitatie op zich zal nemen.

 

Het bestuur in oprichting heeft een zeer voortvarend proefjaar achter de rug. De wethouder noemt het “razend knap” hoe de het nieuwe bestuur omgaat met de ontwikkelingen van het buitenbad. Het buitenbad moet meer gedragen worden door vrijwilligers en met de exploitatie zichzelf kunnen redden. Op deze wijze kan de gemeente geld bezuinigen en tegelijkertijd het bad open houden. Tegelijkertijd zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat er op professioneel toezicht in het zwembad minder bezuinigd moet worden. De gemeente blijft wel eigenaar van het zwembad.

 

De komende 3 jaar wordt er nog wel geïnvesteerd in het buitenbad. Dit is nodig om het bad aantrekkelijk te houden voor bezoekers. In totaal heeft de gemeente €70.000 gereserveerd welke over 3 jaar uitgespreid wordt. De bezoeker zal verder weinig merken van de overgang. De toegangsprijs zal vergelijkbaar blijven en er wordt gekeken naar meer samenwerking met het binnenbad in de Caroussel.

Artikel delen:
Video 1
Video: Zwembad Olde Vechte
Foto 1
Gerelateerde berichten