Week van de Duurzaamheid Ommen start met Nationale Kringloopdag

Zaterdag is de Week van de Duurzaamheid in Ommen gestart die duurt tot en met 10 oktober. De week, die georganiseerd is door Stichting Ommen Milleniumgemeente SOM in samenwerking met de gemeente Ommen, staat helemaal in het teken van duurzaamheid en start met de Nationale Kringloopdag op 3 oktober.

Bij kringloopwinkel Noggus&Noggus is op de eerste dag van de Week van de Duurzaamheid een taalcafé en kunnen bezoekers een rondleiding met een kijkje achter de schermen krijgen. Vanaf maandag zijn er activiteiten op scholen en kinderopvang, bij de kringloop en met maatschappelijke organisaties.

Op vrijdag start de actie Slimme Deuren in het centrum van Ommen en op zaterdag 10 oktober is er een Duurzame Fietstocht, die langs zeven initiatieven in en om Ommen gaat. Inwoners worden van harte uitgenodigd om mee te doen met deze gezonde gratis fietstocht, waarbij ze inspiratie kunnen opdoen om duurzaamheid in hun eigen woon- en leefomgeving op te pakken.

Voorleesactie
Wethouders en raadsleden lezen voor op basisscholen. Op maandag 5 oktober leest wethouder Ko Scheele voor op de Ichthus in Lemele. Woensdag 7 oktober leest raadslid Frans van der Morren voor op de Bernardusschool in Ommen en donderdag 8 oktober wethouder Hans ter Keurst op de St. Willibrordusschool in Vilsteren. Het volledige programma voor de Week van de Duurzaamheid vind je in de bijlage.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten