Kom naar de Beleefdag in de Ommerschans

De Ommerschans is een prachtig natuurgebied met een bijzondere historie en staat op de nominatie om benoemd te worden tot Unesco werelderfgoed. De bewogen geschiedenis heeft een uniek landschap achtergelaten.

In de afgelopen periode hebben Staatsbosbeheer en haar partners er hard aan gewerkt om de bijzondere historie weer zichtbaar te maken in het landschap. Op zaterdag 31 oktober wordt het project afgerond en is dit alles te aanschouwen tijdens de Beleefdag! Na de officiële opening in de ochtend door gedeputeerde Hester Maij, is er ’s middags tussen 13 en 16 uur een mooi programma voor jong en oud.

Iedereen kan het verhaal van de Ommerschans beleven tijdens de wandeling langs de grachten, het ravelijn, de nieuwe hoge wal en over de stepping stones. Onderweg ontmoet men historische figuren die de bezoeker meenemen in de geschiedenis. Daarnaast kan men onder begeleiding van archeologen zelf meewerken aan het opgraven van muurresten van het oude Hospitaal en kunnen de reeds gevonden schatten worden bewonderd.

Ommerschans Lasergamecompetitie
Wat is er nu leuker dan te strijden als een ridder, maar dan in een eigentijds jasje? Daarom wordt er tijdens de Beleefdag de Ommerschans lasergamecompetitie georganiseerd! Hier kunnen alle basisscholen uit de regio zich voor inschrijven, maar ook de jeugdige bezoeker van de Beleefdag kan hier aan meedoen! Kinderen tussen 8 en 14 jaar kunnen zich alvast opgeven door mail te sturen naar info@ommerschans.nl.

Kortom, een dagje unieke geschiedenis beleven in de Ommerschans! De Beleefdag is gratis toegankelijk en wordt gehouden op zaterdag 31 oktober van 13 tot 16 uur. Verzamelpunt is de Veldzichtboerderijg aan de Balkerweg 80 in de Ommerschans. Ook zijn er een aantal bedrijven in de Ommerschans die op zaterdag 31 oktober Open Huis houden. Meer informatie is te vinden op www.deommerschans.nl!

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten