Leerlingen CBS Ichthus zijn Mediawijs

De groepen 6, 7 en 8 van CBS Ichthus uit Lemele hebben zich de afgelopen week verdiept in de wereld van de media. Facebook, Twitter, Whats App, maar ook de gewoon televisie en de krant. Allemaal media die ons informatie geeft en waarmee we informatie kunnen verzenden.

Maar welke informatie geef je door en welke juist niet. Daar zijn de leerlingen van cbs Ichthus deze week achter gekomen tijdens de week van de Mediawijsheid! Door middel van interactieve games, puzzels en werkbladen hebben de leerlingen geprobeerd om het raadsel op te lossen van de Orde van Respect.

Zowel op school als thuis konden de kinderen punten verzamelen en jokers verdienen voor het finalespel. Hierin zijn zij allen met vlag en wimpel geslaagd! De burgemeester van Ommen, de heer Boumans, kwam zelfs om de behaalde diploma’s uit te reiken aan alle leerlingen.

De Week van de Mediawijsheid en MediaMasters is een initiatief van Mediawijzer.net, het Nederlandse expertisecentrum Mediawijsheid dat is opgericht in opdracht van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin. Mediawijzer.net heeft als doelstelling om de mediawijsheid van kinderen van 0-18 jaar te bevorderen.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten