Leerlingen CBS Ichthus en burgemeester Hans Vroomen de dag samen gestart met ontbijt

Eerder deze maand schoven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren over een goed en gezond ontbijt. De Ommense burgemeester Hans Vroomen deed dit met een ontbijt met kinderen van groep 5 en 6 van CBS Ichthus uit Lemele. “Een leerzame en gezellige ochtend”, aldus een schrijven op de gemeentelijke website.

 

“Een goed begin is het halve werk. Daarom vinden we het belangrijk dat alle kinderen hun dag starten met een gezond ontbijt. Erg leuk om deze basisschoolleerlingen vanochtend te verwelkomen op het gemeentehuis voor een gezamenlijk ontbijt. Tegelijkertijd konden de leerlingen tijdens hun bezoekje aan het gemeentehuis meer leren over het werk van de gemeente,” aldus burgemeester Hans Vroomen.

Het Burgemeestersontbijt vond een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het ontbijt werd verzorgd door de lokale Bakkerij Van der Most.

De kinderen van de basisschool kregen een ontbijt dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Met onder andere volkorenbrood, volkorenbolletjes en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten