Nieuwjaarswandeling Ommen op zondag 3 januari

De traditionele Nieuwjaarswandeling in Ommen wordt gehouden op zondag 3 januari. Andere jaren werd er gewandeld vanaf het Natuurinformatiecentrum. Dit keer is de start verlegd naar het Atelier van Aly Schutte, Dalmsholterweg 6 in Giethmen. Tussen 10 en 14 uur kan hier een wandeling gemaakt worden van 3 of 6 kilometer.

De korte route is ideaal voor gezinnen met kinderen of ouderen. De organisatie is opgezet door Natuurlijk Ommen met medewerking van vrijwilligers die eerder bij het Natuurinformatiecentrum actief waren. De route loopt over het prachtige natuurgebied de Lemelerberg. Na afloop is er tijd voor een heerlijke kop erwtensoep of tomatensoep. Iedereen is van harte welkom.
 
Korte of lange route
Er zijn twee routes beschikbaar. Een korte van 3 kilometer en een lange van 6 kilometer. De korte route is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen en/of ouderen. De lange route maakt een klim naar de top van de berg. Kosten voor deelname bedragen € 5,00 per persoon inclusief een kop erwtensoep of tomatensoep. De start is tussen 10 en 14 uur vanaf  Atelier Aly Schutte, Dalmsholterweg 6 in Giethmen. De eerste en laatste 500 meter kunt u meerijden met het Belsenspan. Het is een traditie in Ommen om te wandelen in het nieuwe jaar. Zo organiseerde het voormalig Natuurinformatiecentrum Ommen (NICO) jarenlang een Nieuwjaarswandeling. Mensen uit de hele regio kwamen naar Ommen om te wandelen. Aangezien het Natuurinformatiecentrum in Ommen haar deuren heeft gesloten heeft Natuurlijk Ommen het initiatief genomen om de Nieuwjaarswandeling in 2016 te organiseren. 
 
Meerijden met de paardentram, wandelen, kunst kijken en kleuren voor de kinderen
Maak een ritje met het Belsenspan, kijk naar kunst in de galerie, kinderen kunnen kleuren, geniet van gezellige muziek. Na de wandeling kunt u bij het gezellige haardvuur in de Schaapskooi genieten van een heerlijke kop erwtensoep of tomatensoep. Verder zijn er consumptiebonnen te koop voor ander versnaperingen die verkrijgbaar zijn zolang de voorraad strekt. Denk aan: versgebakken poffertjes met roomboter en poedersuiker, broodje ham of broodje kaas, plak cake, koffie en thee. Kinderen die deelnemen ontvangen naast een kop soep ook gratis een glaasje limonade.
 
Vergunning Nieuwjaarswandeling 2016 afgegeven
Zowel de gemeente Ommen als Landschap Overijssel hebben een vergunning verleent voor dit evenement.  Voor meer informatie bezoek de agenda van Natuurlijk Ommen of volg Natuurlijk Ommen op Facebook en/of Twitter. 
 
Artikel delen:
Gerelateerde berichten