Foto: Dook van Gils

Video: Veel belangstelling voor nieuwjaarsreceptie Ommen

In het nog niet eens officieel geopende spiksplinternieuwe gebouw van het Vechtdal College vond dinsdagavond de officiële nieuwjaarsreceptie plaats van het gemeentebestuur, de HVO, OVO, LTO-Noord, Horeca Ommen en het Vechtdal College zelf. Zoals andere jaren waren er weer vele bezoekers, die het optreden van Stadsdichter Jannes Kuik en de nieuwjaarstoespraak van Burgemeester Boumans beluisterden. Vechtdal Leeft TV legde de nieuwjaarsreceptie vast op beeld.

De Stadsdichter was even snedig en scherp als voorheen en legde de vinger diverse malen op de zere plekken die zich binnen de grenzen van de gemeente Ommen afspelen: de verkeersonveilige situatie bij de Markt – hij zag al voor zich, dat de burgemeester daar persoonlijk in de zomer op een verkeersfluitje zou gaan blazen -, de leegstand op het bedrijventerrein, die even zorgelijk is als de leegstand in de Kerkstraat, Landgoed het Laar, dat mogelijk verkocht wordt en waarvan Baron van Pallandt zich, volgens Kuik zou omdraaien in zijn graf en geen opgeheven vuisten, maar een warm welkom voor vluchtelingen.

Enfin, weer voldoende stof tot nadenken. De burgemeester noemde in zijn toespraak natuurlijk ook de vluchtelingen en vond het prachtig, dat een aantal tijdelijke bewoners van de Besthmenerberg voor exotische hapjes had gezorgd, waarvan alle aanwezigen konden genieten. Gelukkig is in Ommen veel draagvlak voor het opvangen van vluchtelingen, zei hij. Hij gaf aan dat er voor 2016 een paar grote dossiers liggen: de toekomst van het centrum en het bedrijventerrein Rotbrink – zaken waar stadsdichter Jannes Kuik ook al aan memoreerde.

De verdergaande samenwerking met de gemeente Hardenberg werd ook genoemd. Maar niet alleen de toekomst is belangrijk, of zoals de burgemeester het omschreef: de toekomst ligt in het verleden verscholen. Specifiek werd Ommerschans genoemd, dat de nominatie heeft op de Werelderfgoedlijst terecht te komen. Na de toespraak van de burgemeester was het nog lange tijd gezellig in de grote hal van het Vechtdal College.

Artikel delen:
Foto's 9
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten