Kwartfinale lokale voorleeswedstrijd

Op woensdagmiddag 20 januari aanstaande organiseert de Openbare Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van alle 18 basisscholen uit de gemeente Dalfsen strijden dan om de lokale eer als voorleeskampioen(en) in de Wiekelaar in Oudleusen.

De schoolkampioenen: Jet Aalbers (Meele), Ruben Kleine (Het Kompas), Marit van der Beek (De Zaaier),Charlotte Middelkamp (De Tweemaster), Bo Braakman (De Planthof), Daphne Stoeten (De Wegwijzer), Ilana Visscher (De Uitleg), Carmen van Brenk (De Bonte Stegge),Diminieke Gerrits (De Polhaar),Joris Dwars(De Spiegel), Eva Lemson (Van Dedemschool), Kim Diepman (Cyriacusschool), Kayleigh Baints (Sjaloom), Barbera van nee (Carrousel), Nathalie Laarman (Cazemierschool), Tirza Waaijerink (Heilig Hartschool), Rutger Cannegieter (Heideparkschool) en Stan Boerman (Regenboogschool) strijden in drie sessies om deze eer. Alle kinderen komen uit groep 7 of 8.

Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als de beste voorlezer van hun school uit de bus. Drie winnaars gaan naar de regionale ronde van de Voorleeswedstrijd, die donderdag 25 februari aanstaande zal plaatsvinden in de Carrousel te Ommen. Daarna volgt de provinciale ronde. Tot slot treffen voorleeskampioenen van alle provincies elkaar in Utrecht voor de Landelijke Finale. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd. Met deze wedstrijd wordt het belang van en het plezier in lezen en voorlezen benadrukt.

De jury bestaat uit:

Vast jurylid: Mw. Petra Willems, onderwijsspecialist bibliotheek Staphorst en tevens voorzitter van de jury.

Gast jurylid: Dhr. Gerrit Kok, oud-basisschooldirecteur en Laaggeletterdheidspecialist

Gastjurylid: Mw. Jeanine Tinholt, werkzaam op een basisschool in Hoogeveen (groep 3). Daarnaast doet zij nog een masteropleiding SEN (Special Educational Needs) gericht op gedrag.

Tijdens de pauze is er een mascottewedstrijd voor de supporters, een quiz en een muzikaal intermezzo van Gerlof Veldhuis. Het programma begint om 13.15 uur en duurt tot ongeveer 18.15 uur.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten