Foto: Eigen foto

Jongeren enthousiast over studiemogelijkheden Alfa-college

Jongeren uit de regio Hardenberg én ver daarbuiten bezochten massaal de Open dag van het Alfa-college. Met hun ouders/verzorgers kregen zij alle gelegenheid zich te oriënteren op een vervolgstudie. De school voor middelbaar beroepsonderwijs begroette in het LOC-gebouw in Hardenberg zo’n 1400 belangstellenden die uitgebreid kennis konden maken met de opleidingen, de studenten en de docenten.

De meeste interesse op het Alfa-college in Hardenberg ging uit naar Zorg en Welzijn, maar ook de opleidingen Manager/ondernemer horeca, Kok, Facilitair Leidinggevende, ICT en Travel, Leisure & Hospitality hadden veel belangstelling. Studenten van de opleiding Onderwijsassistent waren te bewonderen als levende standbeelden. Er werden visdemonstraties verzorgd door visgilde Theun de Jong.

In de demonstratiekeuken konden onder andere vergeten groenten geproefd worden. Ook Zora, de zorgrobot die onlangs bij Verzorgende-IG en Verpleegkundige te vinden is, trok veel bekijks. Het Alfa-college staat op de zesde plaats in de landelijke keuzegids mbo 2016. Van de 43 scholen is het Alfa-college daarmee de beste grote mbo-school van Noordoost-Nederland. Hardenberg heeft ook Topopleidingen in huis. Het gaat om Verpleegkundige, Onderwijsassistent, Transport & Logistiek.

Informatieavond Studiekeuze MBO

De volgende informatieavond, Studiekeuze MBO, wordt gehouden op donderdag 31 maart. Van 19.00 tot 21.00 uur is het LOC-gebouw in Hardenberg geopend. Geïnteresseerden voor een technische opleiding kunnen op donderdag 4 februari van 15.00 tot 21.00 uur terecht op de Open dag van het Regionaal Techniek Centrum aan de Parkweg 3 in Hardenberg. Ook is het mogelijk om een dagje met een opleiding van het Alfa-college mee te lopen. Aanmelden kan via www.meelopenmbo.nl.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Eigen foto
Gerelateerde berichten