HKO Buurtvisite Junne en Stegeren

De Historische Kring Ommen organiseert een gezellige avond voor alle bewoners van Junne en Stegeren. De werkgroepen hebben uit de collecties materiaal verzameld om het verhaal van Junne en Stegeren te vertellen en te laten zien.

Een aantal boerderijen uit de buurtschappen worden eruit gelicht; de bewoners bleken nog allerlei mooie oude spullen te hebben, die ze voor deze avond te leen geven. De avond is bedoeld voor alle inwoners en vroegere inwoners van de buurtschappen Junne en Stegeren.

Na een kop koffie of thee laten we eerst oude foto’s zien uit de buurtschappen, gevolgd door een presentatie over Calsum in Stegeren. Daarna kunt u de tentoonstelling bekijken over de historie van Junne en Stegeren met interessante informatie en oude beelden uit vroeger tijd. Ze hopen op een feest van herkenning en ophalen van oude verhalen over de buurtschap.

Woensdag 30 maart 2016 in het Streekmuseum, Den Oordt 7 om 20:00 uur. Inloop en kop koffie/thee vanaf 19:30 uur. (In geval van grote opkomst, houden ze een tweede avond op donderdag 31 maart 2016. Opgave uiterlijk dinsdag 15 maart 2016 bij Aldien Pasman: telefoon 0529 – 45 34 46 of e-mail egbert.pasman@hetnet.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten