Foto: Eigen foto

ChristenUnie en Saxenburgh groep kijken uit naar de toekomst van Hardenberg

Afgelopen vrijdagmiddag 11 maart is de ChristenUnie, zowel de fractie uit Hardenberg als de Staten uit de provincie, op bezoek geweest in het Röpcke Zweers Ziekenhuis van de Saxenburgh Groep. Samen hebben zij naar de toekomst van de zorg in het Vechtdal gekeken.

Nu bekend is dat het behoud van de streekfunctie van Hardenberg vaststaat, door onder andere de inzet van de Saxenburgh Groep en de ChristenUnie, kan er weer gekeken worden naar de toekomst van Hardenberg. De heer H. Janssen, Raad van Bestuur Saxenburgh Groep, heeft laten zien dat de Saxenburgh Groep de afgelopen tijd veel werk heeft verzet om financieel gezond te worden zonder dat de kwaliteit van de zorg hier onder heeft geleden. Het gaat zo goed dat hij in 2017 graag wil starten met de nieuwbouw van het ziekenhuis. “We willen dit ziekenhuis niet alleen energie neutraal maken, maar dat het ook energie terug levert. Het liefst zou ik het nieuwe ziekenhuis bouwen met de stenen van het oude ziekenhuis.” aldus cardioloog en bestuurslid medische staf R. Kaplan.

De ChristenUnie staat positief tegenover het behoud van een ziekenhuis in Hardenberg en ziet daarom uit naar de nieuwbouwplannen. Dit niet alleen omdat het huidige gebouw 43 jaar oud is, maar ook omdat het een belangrijke factor is in de gemeente. De Saxenburgh groep biedt naast goede zorg namelijk ook veel werkgelegenheid. Naast de Saxenburgh Groep is er ook gesproken over Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is namelijk preventief met zorg bezig, iets waar de ChristenUnie geheel achter staat. Want een gezonde samenleving zit hem niet alleen in de zorg, maar begint thuis, op het werk en op school. Er zijn al 20000 inwoners aangesloten bij Vitaal Vechtdal.

Na een korte rondleiding bleek dat ondanks het oude gebouw, de Saxenburgh Groep door inzet van de medewerkers het ziekenhuis efficiënt en gastvrij heeft weten in te richten. Zowel de ChristenUnie als de Saxenburgh Groep zijn ervan overtuigd dat de gezondheid van het Vechtdal de komende jaren zal blijven groeien.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Eigen foto
Gerelateerde berichten