Foto: Eigen foto

Saxenburgh Groep per 1 juli 2016 rookvrij

De Saxenburgh Groep is per 1 juli een rookvrije organisatie, zowel binnen als buiten. Op 31 mei, Wereld Anti Tabaksdags, trapte de zorgorganisatie de ondersteunende campagne: ‘Allemaal Vitaal. Wij zijn hier rookvrij – Binnen èn buiten’ af. 

De Saxenburgh Groep is niet voor niets een zorgorganisatie en mede-initiatiefnemer van Vitaal Vechtdal. Wij willen het goede voorbeeld geven en de gezondste werkgever in de regio zijn. Dat doen wij door de landelijke regels op het gebied van roken voor onze organisatie verder aan te scherpen. Met ingang van 1 juli is roken bij ons niet meer toegestaan. Niet in onze gebouwen en niet op onze terreinen. En dat geldt voor iedereen; medewerkers, stagiairs, vrijwilligers, bezoekers, gasten, patiënten, cliënten, iedereen. Rookhokjes die er nog zijn worden vóór 1 juli weggehaald.” Dat verkondigt Henri Janssen gloedvol. De enige uitzondering wordt gemaakt voor cliënten die wonen in de ouderenzorglocaties.

Vitaal Vechtdal

Zorgmanager Wim Jaspers van de Saxenburgh Groep, tevens lid werkgroep, is betrokken bij de invulling van het Vitaal Vechtdal programma ‘De vitale werknemer’: “Wij pakken onze voorbeeldrol binnen Vitaal Vechtdal op. We hebben een concept ontwikkeld, dat begint met een rookvrije organisatie. Onze campagne ‘Allemaal Vitaal’ gaan wij verder uitwerken op andere onderdelen die de vitaliteit van onze werknemers bevordert. Het concept willen we beschikbaar stellen aan alle geïnteresseerde werkgevers in de regio.” Vitaal Vechtdal is een regionaal initiatief dat inzet op het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Hulp bij stoppen met roken

De Saxenburgh Groep wil mensen graag helpen om te stoppen met roken. Op de website www.saxenburgh.nl, is de campagne ‘Allemaal Vitaal’ te lezen, met allerlei nuttige tips. Via een contactformulier is het mogelijk een afspraak te maken met de longverpleegkundige van de Saxenburgh Groep. Medewerkers mogen op kosten van de Saxenburgh Groep deelnemen aan een cursus stoppen met roken. Longverpleegkundige Femia Kloppenburg doet een oproep aan iedereen: “Ik zie op mijn spreekuur de ernstige gevolgen van roken. Het is de belangrijkste oorzaak van longkanker en COPD. Gelukkig zijn er veel mensen die willen stoppen met roken. Wij willen daar graag bij helpen. Vul daarom het contactformulier in. Samen kijken we welke manier het beste bij u past.”

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten