Stoptober in Ommen

Met Stoptober worden rokers in heel Nederland opgeroepen in de maand oktober 28 dagen niet te roken. Wie eenmaal door die lastige, eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen. 
De Stoptober-maand start met een actieweek. Die start op 1 oktober. Vitaal Vechtdal werkt samen met scholen, gemeenten, werkgevers, huisartsen en zorgverleners. Op deze plekken kunnen inwoners vanaf dit moment de poster en brochures over stoppen met roken tegenkomen. Nieuw dit jaar is de actie van tandartsen en verloskundigen om mee te doen.

Cursus ‘Ik Stop Ermee’
Als onderdeel van Stoptober in het Vechtdal 2018, is er op maandag 1 oktober van 18:00 uur tot uiterlijk 22:30 uur een cursus ‘Ik Stop Ermee’ in De Carrousel, Ommen. Voor alle rokende inwoners en werknemers in het Vechtdal, ook voor alle gelegenheids- en niet verslaafde rokers én sigaren- en pijprokers. De cursus (inclusief korte rookpauze) is eenmalig en duurt ongeveer vier uur, waarin wordt geleerd hoe je kunt stoppen zonder gewichtstoename, trucjes of hulpmiddelen. Alle raadsels rondom het roken worden ontrafeld, waardoor het stoppen gemakkelijk wordt gemaakt. Er valt niets te verliezen en veel te winnen. De cursus is gratis voor inwoners in het Vechtdal. Aanmelden kan via: www.vitaalvechtdal.nl/aanmelden

Actieweek Stoptober in het Vechtdal
De activiteiten die tijdens Stoptober in het Vechtdal van 1 – 6 oktober 2018
plaatsvinden zijn onder andere :
– Start Smoke Free Challenge op het Vechtdal College Hardenberg (eerst contact Roelie om zeker te weten dat dit is gelukt)
– Cursus ‘Ik Stop Ermee’ in De Carrousel (Ommen) voor rokende inwoners en werknemers in het Vechtdal
– Interactieve voorlichting op diverse scholen in het Vechtdal door jongerenwerkers en Tactus over roken
– Informatiebijeenkomst voor zorgverleners over hoe te praten met rokende cliënten over een gezonde leefstijl en stoppen met roken
– Huisartsen, tandartsen, verloskundigen en gynaecologen brengen stoppen met roken extra onder de aandacht
– Mogelijkheden om een afspraak te maken met de huisarts voor ondersteuning en begeleiding met het stoppen met roken. De praktijkondersteuners hebben een speciaal programma hiervoor.
– Voor werknemers is er de cursus ‘Stoppen met roken op de werkvloer’
– Werkgevers en ook buurtkamers en wijksteunpunten vragen aandacht voor stoppen met roken
– Blogs van kinderarts Jaco van den Hoek, Saxenburgh Groep over het belang van een rookvrije generatie
Kijk voor het actuele aanbod op onze website VitaalVechtdal.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten