Stoptober in het Vechtdal is van start!

Maandag 2 oktober is de actieweek Stoppen met Roken in het Vechtdal gestart in nauwe samenwerking met het onderwijs, gemeenten Ommen en Hardenberg, werkgevers, sociaal werk en zorg om zoveel mogelijk mensen te stimuleren om te stoppen met roken.

Op vele manieren probeert Vitaal Vechtdal en haar partners de campagne over Stoppen met Roken onder de aandacht te brengen. De gehele week is er voorlichting op diverse scholen in de regio. De start vond plaats op het Alfa-college Hardenberg. Ook ondernemers steunen het onderwerp: woensdag 4 oktober is er een bijeenkomst voor ondernemers over het stimuleren van vitale werknemers. Saxenburgh Groep werkt actief mee aan de campagne middels blogs van kinderarts Jaco van den Hoek. Ook alle huisartsen in de regio brengen het onderwerp Stoppen met Roken extra onder de aandacht.

Dit jaar worden er 3 mensen in hun stoppoging gevolgd: Hilbert Moerman, raadslid uit Ommen, Neil Altena, docent Alfa college Hardenberg en zanger van de band The Green Monkeys uit Gramsbergen en Anne van den Hoek, raadslid Groenlinks uit Hardenberg. Hun ervaringen kun je volgen via de Vitaal Vechtdal Facebook-pagina. Alle stoppers: veel succes gewenst!

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten