Startschot voor Stoptober

Dirk Zeelenberg, Gijs Staverman en Najib Amhali gaven donderdag in Amsterdam het startschot voor de tweede editie van Stoptober. Op de trappen van Vondel CS brachten zij de grote oranje Stoptoberbal aan het rollen

Met deze actie roepen ze rokers in heel Nederland op om in de maand oktober 28 dagen niet te roken. Ook de meeste GGD’en ondersteunen deze actie en organiseren diverse activiteiten. Donderdag was het officiële startsein van Stoptober. Namens GGD GHOR Nederland was directeur Hugo Backx aanwezig.

Aan de eerste editie van Stoptober deden ruim 38.000 mensen mee. Ook acteur Dirk Zeelenberg stopte vorig jaar met roken. Hij roept alle rokers in Nederland op om mee te doen. “Het is best zwaar,” zegt Zeelenberg. “Maar als iedereen het tegelijk doet en rokers en niet-rokers elkaar helpen, dan gaat het lukken!”

Niet alleen de Stoptoberbal begint vanaf donderdag 10 september te rollen, ook de Stoptobercamper gaat rijden door Nederland. De camper staat op woensdag 16 september in Zwolle op de Grote Markt (van 15:45 uur tot 17:15 uur). Hier zullen speciale stopcoaches rokers tips en trucs geven om 28 dagen te stoppen met roken. De werving via radio en televisie is vandaag eveneens van start gegaan.

Steun
Eén van de eerste inschrijvingen vanochtend op de website stoptober.nl kwam van Najib Amhali. De cabaretier heeft de nieuwe Stoptober-app inmiddels al gedowload. Via deze app ontvangen deelnemers dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten en tips. Amhali: “Nu heel Nederland weet dat ik ga stoppen, kan heel Nederland mij er ook op aanspreken en mij steunen. En hopelijk kan ik anderen weer tot steun zijn.”

Rokers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden op de website van Stoptober en de gratis Stoptoberapp downloaden (zie ook de site voor meer informatie). Niet alleen via de app worden stoppers ook dit jaar weer ondersteund en aangemoedigd, maar ook via social media, door mensen uit de eigen omgeving, mede-stoppers en andere bekende en onbekende Nederlanders. Nieuw in 2015 is dat deelnemers ook via e-mail tips en ondersteuning kunnen ontvangen.

Initiatiefnemers
Stoptober is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, KWF Kankerbestrijding, Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, GGD GHOR Nederland en Longfonds.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten