Foto: Dook van Gils

Leerlingen Dennenkampschool bakken voor bewoners Nijenhaghen op Nationale Pannenkoekendag

De bewoners van Nijenhaghen stonden vrijdag al een kwartier voor tijd klaar om aan te schuiven aan tafel om maar niets te missen van de pannenkoeken die leerlingen van groep 8 van de Dennenkampschool, met hulp van een aantal moeders, gebakken hadden.  De ouderen konden kiezen uit pannenkoeken met spek, met appel of naturel. De leerlingen hadden goed hun best gedaan en zo’n 200 pannenkoeken gebakken voor 60 personen.

Carles Bemboom, leerkracht van groep 7/8 vertelt dat de school voor de vijfde keer op deze manier meedoet. “Veel leerlingen komen hier dagelijks langs, maar vaak hebben ze geen idee wie hier wonen. Ze maken nu kennis met ouderen en mensen die verzorging nodig hebben en dat vind ik goed voor hun ontwikkeling. Actief burgerschap noemen we dat. We komen hier wel vaker met een aantal leerlingen, dan worden er spelletjes gedaan of gaan ze wandelen met de ouderen. Heel leerzaam.”

De leerlingen van groep 7 waren goed geïnstrueerd: bij de deur van het restaurant stond een ontvangstcomité, dat de mensen welkom heette en smakelijk eten wenste. Toen iedereen zat, serveerden de leerlingen van groep 7 en 8 de pannenkoeken uit. Volgend jaar mogen zij aan het bakken. De dames van Dorst en Schuttert waren al een paar keer eerder op de Pannenkoekendag en hebben alle waardering voor zowel de pannenkoeken als de leerlingen. Zij en ook de andere bewoners lieten zich de pannenkoeken goed smaken.

Artikel delen:
Foto's 7
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten