Foto: Vechtdal Centraal

Kids zorgen voor pannenkoekenfeest

Beslag maken, koekenpannen op het vuur en bakken maar. Een groep enthousiaste leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Dennenkamp bakten afgelopen vrijdag een kleine 200 pannenkoeken voor ouderen in Wijksteunpunt Nijenhaghen in Ommen.

 

Onder het motto “Bak mee voor ouderen” gingen de leerlingen samen met leerkrachten en ouders aan de slag tijdens Nationale Pannenkoekdag op 27 maart. De Dennenkamp is één van de ruim 700 basisscholen die deelnamen aan deze actie. Pannenkoeken met spek, appel of gewoon naturel. De leerlingen draaiden hun hand er niet voor om. Terwijl de leerlingen van groep 8 aan het bakken waren, richtten de kinderen van groep 7 het restaurant van Wijksteunpunt Nijenhaghen feestelijk in. Samen met een groep van bijna 50 ouderen namen de kinderen deel aan deze bijzondere pannenkoekenlunch. Zowel de ouderen als de leerlingen genoten zichtbaar van deze activiteit. “Heerlijk, geweldig, wat een gezellige drukte, komen jullie volgend jaar weer”, reageerden de ouderen enthousiast. Dat is waarvoor Nationale Pannenkoekdag is bedoeld: een feestje voor jong en oud, met zelfgebakken pannenkoeken in de hoofdrol.

 

De Dennenkamp vindt het belangrijk om een actieve rol te spelen in de wijk. Vanuit deze maatschappelijke betrokkenheid nam de school het initiatief om voor ouderen van Wijksteunpunt Nijenhaghen pannenkoeken te bakken. Zowel Nijenhaghen als De Dennenkamp zijn enthousiast over de samenwerking en hopen in de toekomst vaker samen activiteiten te gaan doen.

Artikel delen:
Foto's 4
Foto: Vechtdal Centraal
Foto: Vechtdal Centraal
Foto: Vechtdal Centraal
Gerelateerde berichten