Koks op zoek naar de beste Vechtdalaspergewijn

Zaterdag 23 april start weer het aspergeseizoen. De bekende Vechtdalasperge is al niet meer weg te denken uit de restaurants in de wijde omgeving. En ook thuis wordt het witte goud straks weer veelvuldig bereid. Rijen bij de verkopers zijn al heel gewoon, de Vechtdalasperge is populair. 

Maar hoe asperges ook worden bereid, traditioneel of met een culinaire twist, met een goede witte wijn erbij beleef je de smaak extra goed. Koks en restauranteigenaren die hun asperges altijd halen bij telers Ernie van der Kolk of Het Nijenhuis, hebben een gezamenlijke doel. Ze willen de ideale spijs-wijncombinatie maken en de kwaliteit van de Vechtdalasperge benadrukken. Door de best passende witte wijn te benoemen tot de “Vechtdalaspergewijn” zijn zij daarin geslaagd.

In twee proefsessies werden zowel de Vechtdalasperges voorgeproefd als acht door Van Der Beek Whisky en Wijnen geselecteerde witte wijnen. De asperges werden door de restauranteigenaren en koks unaniem als “zalig“ bestempeld. Voor een biologische wijn uit Italië was ook meteen een duidelijke algemene voorkeur. Komende week zal na de laatste keuring, bekend worden of deze wijn inderdaad het predicaat “Vechtdalaspergewijn” zal gaan dragen.

Bij acht restaurants in de regio krijgt men vanaf 23 april de Vechtdalaspergewijn geserveerd bij de Vechtdalasperges. Thuis genieten van de ultieme combinatie die de koks selecteerden kan ook. Daarom is de wijn ook te koop bij Aspergeboerderij Ernie van der Kolk in Dalfsen, Aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen en bij Van der Beek Whisky en Wijnen in Ommen.

De acht deelnemende restaurants zijn: De Bootsman in Stegeren, De Zon, Paping en Tante Pos in Ommen, De Bokkepruik en De Rheezerbelten in Hardenberg, De Klomp in Vilsteren en Kiewiet in Dedemsvaart.

Foto gemaakt door: Marjolijn Rhee (Natuurlijk Ommen)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten