Huisartsen verwijzen patiënten via ZorgDomein naar Saxenburgh Groep

Vanaf 15 april 2016 kunnen huisartsen in de regio Hardenberg hun patiënten digitaal via ZorgDomein verwijzen naar de Saxenburgh Groep, locaties Röpcke-Zweers Ziekenhuis, Dagziekenhuis Aleida Kramer en poliklinieken Ommen en Westerhaar.

ZorgDomein geeft een helder overzicht van de beschikbare zorg, inzicht in de toegangstijden én protocollen tussen specialisten en huisartsen. De Saxenburgh Groep ontvangt via ZorgDomein kwalitatief goede en leesbare verwijzingen en kan voor een patiënt meerdere afspraken achter elkaar plannen omdat de huisarts al heeft doorgegeven waarvoor de patiënt komt.

Voordelen patiënt, huisarts en ziekenhuis

De huisarts kiest in ZorgDomein de zorgvraag op basis van het probleem of de klacht van de patiënt. Na de keuze voor de zorgvraag, toont ZorgDomein het actuele zorgaanbod, de trajecten van de verschillende zorginstellingen, de geldende verwijsafspraken en de actuele toegangstijden. De huisarts en patiënt kiezen het best passende zorgaanbod.

Hierdoor komt de patiënt direct op het juiste spreekuur binnen de Saxenburgh Groep terecht. Vervolgens zendt de huisarts via ZorgDomein de verwijsbrief digitaal naar Saxenburgh Groep. Bij het maken van de afspraak beschikt de poli over alle benodigde informatie om de patiënt op het juiste spreekuur in te plannen. De specialist beschikt voorafgaand aan het consult over alle informatie die nodig is voor een kwalitatief goed consult.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten