VluchtelingenWerk Ommen zoekt vrijwilligers

Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Waar de regels anders zijn en het openbaar vervoer of de gezondheidszorg niet zo werkt als je gewend bent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je meeneemt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek.

VluchtelingenWerk zoekt mensen die vluchtelingen begeleiden in de eerste periode in de gemeente Ommen, waar zoveel nieuw voor hen is. Het gaat om de eerste opvang in de gemeente, het regelen van allerlei praktische zaken en het wegwijs maken in een voor hen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. De tijdsinvestering is ongeveer 2 tot 3 dagdelen per week. 

Ze zoeken mensen met HBO werk- en denkniveau, die zich voor een periode van ten minste één jaar twee dagdelen per week willen inzetten. U bent flexibel, kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en heeft kennis van de sociale kaart in de gemeente. VluchtelingenWerk biedt professionele ondersteuning, een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam, een inwerkprogramma, cursussen en trainingen en een onkostenvergoeding. De werkzaamheden zijn boeiend en zinvol en geven kans een bijdrage te leveren aan een samenleving met verbeterde kansen voor nieuwkomers!

Interesse? Neem dan voor meer informatie of aanmelding contact op met mkeizer@vwon.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten