Foto: Eigen foto

Eerste maaibeurt kunstwerk ‘Geometrie’ door leerlingen AOC De Groene Welle

Leerlingen van AOC De Groene Welle, locatie Hardenberg hebben dinsdag 19 april de eerste maaibeurt van het kunstwerk ‘Geometrie’ aan de N34 voor hun rekening genomen. Deze actie vloeit voort uit een samenwerking die de Stichting Kunstwegen is aangegaan met De Groene Welle Hardenberg en de Stichting Vitaal Platteland Hardenberg.

De drie partijen hebben ter plekke een overeenkomst getekend over het onderhoud van het kunstwerk van Paul de Kort. Hiermee draagt kunstenaar Paul de Kort ook officieel het onderhoud van het kunstwerk over aan de Stichting Kunstwegen.

Unieke samenwerking – bij het ‘raakpunt’ waar de Vecht de N34 raakt

Het bijzondere kunstwerk ‘Geometrie’ dat tussen Hardenberg en Gramsbergen staat – waar de Vecht de N34 raakt – van kunstenaar Paul de Kort. Slechts op één plek langs de provinciale weg N34 raakt deze rechte lijn in het Overijsselse landschap zichtbaar aan de meanderende Vecht, dit is ‘Het Raakpunt-N34’. Een ‘raakpunt’ in de geometrie is het punt waar een ‘rechte’ raakt aan een ‘kromme’. De oorspronkelijke betekenis van geometrie is het ‘opmeten van de aarde’. Het is bijzonder dat een school en een agrarische natuurvereniging een kunstwerk onderhouden. De leerlingen van de Agrarische school maaien een aantal keren per jaar en de SVP gedurende de zomervakantie. Het onderhoud van het kunstwerk – officieel onthuld in 2013 – is met de ondertekening van de overeenkomst door de kunstenaar overgedragen aan de Stichting Kunstwegen.

Meer over Kunstwegen

Tegen het prachtige decor van het Vechtdal onderhoudt en ontwikkelt de Stichting Kunstwegen een ruim 160 km lange kunstroute. In het prachtige decor van Vechtdal Overijssel verrijkt de grensoverschrijdende kunstroute van Ohne (Bentheim)  tot Zwolle het cultuurlandschap en de natuur langs de Vecht met ruim 75 beelden, objecten en installaties van hedendaagse kunstenaars van nationale & internationale allure. Kunstwegen maakt hoogwaardige kunst in de openbare ruimte toegankelijk voor een breed publiek, mede door de goede koppeling met de fietsroute LF16 en het toeristisch-recreatieve aanbod van het Vechtdal.

Voor meer info: www.kunstwegen.nl. www.kunstwegen.org en www.vechtdaloverijssel.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten