Budget voor succesvolle starterslening uitgeput

Het budget voor de startersleningen is uitgeput. Dit betekent dat de gemeente Ommen per direct geen aanvragen voor de starterslening meer in behandeling neemt.

De starterslening is in 2013 in de gemeente Ommen geïntroduceerd. Met de lening kunnen starters op de woningmarkt het verschil overbruggen tussen het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de kosten van de woning. De starterslening is eigenlijk een tweede hypotheek. De gemeente wil met de starterslening koopstarters een steuntje in de rug bieden en doorstroming op de woningmarkt bevorderen.

In het eerste kwartaal van 2016 zijn 7 startersleningen verstrekt. Daarmee is de starterslening in 2016 een succes. Met het verstrekken van deze startersleningen, is het fonds dat de gemeente Ommen voor de starterslening beschikbaar had, uitgeput. Dit betekent dat per direct geen nieuwe aanvragen voor de starterslening in behandeling worden genomen.

De gemeente Ommen gaat de starterslening later dit jaar evalueren. Op basis van de evaluatie wordt bepaald of de gemeente Ommen opnieuw budget beschikbaar stelt voor nieuwe startersleningen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten