Otterlezing door otterspecialist Hugh Jansman

Op 19 februari zal otterspecialist Hugh Jansman, op uitnodiging van de Vereniging Natuur en Milieu de Vechtstreek, een lezing geven over de otter. Jansman is een geboren Sallander en werkt bij Alterra. Hij heeft een aantal jaar in het bestuur van de Zoogdierenvereniging gezeten.

De otter stierf in Nederland uit omdat zijn leefgebied te veel versnipperd raakte, door milieuverontreiniging en door het verkeer. De otter is met inzet van onder andere Jansman in 2002 geherintroduceerd en doet het in Natuurgebied Weerribben-Wieden erg goed. Via de IJssel heeft de visotter zijn weg gevonden naar de Vecht. Het is een teken dat het met de waterkwaliteit in de Vecht weer goed zit. Regelmatig worden er in het Vechtdal sporen en uitwerpselen van otters gevonden. Het lijkt dus goed te gaan met de otter, maar er zijn nog vele hindernissen te nemen, voordat de otter zich weer in grote getale laat zien. Naast het gevaar van verkeer voor de otter doet zich een ander probleem voor: het gevaar voor inteelt. Er is dus dringend vers bloed nodig. Hugh Jansman zal er tijdens zijn lezing van alles over vertellen.

Voor leden van de Vechtstreek is de avond gratis, niet-leden betalen 2 euro. De avond wordt gehouden in de Carrousel en begint om 20.00 uur. Opgeven is gewenst en kan via www.vechtstreeknatuur.nl of 0529-451150.

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten