Reünie roemrucht Route 66 Ommen

OMMEN – Samen met Arjan de Boer organiseert Bert Zielman zaterdag 7 maart in café Calluna een reünie van de roemruchte Ommer uitgaansgelegenheden Route 66 en de Tronk.

 

Bar De Tronk in Ommen werd ‘wereldberoemd’ door het enthousiaste uitbatersechtpaar Tom en Marieke Beij. “Tom plakte de kenmerkende stickers met die Stones-tong op werkelijk alles wat hij tegenkwam in binnen-en buitenland. Als je in Amsterdam bijvoorbeeld de route van de stickers volgde die begon bij het Centraal Station kwam je automatisch uit bij the Old Sailor”, lacht Bert Zielman met een zweem van nostalgie in zijn stem. “Arjan gaf mij eigenlijk het laatste zetje, want ik liep al langer met het idee rond”, aldus Zielman. “Ik postte de laatste tijd regelmatig oude foto’s op Facebook van die goede ouwe tijd bij De Tronk, al met al heb ik er toch veertien jaar platen gedraaid. Bert belde mij op een gegeven moment of ik geen zin had om samen een reünie op poten te zetten. Toen Marieke, de vrouw van Tom die helaas overleden is, ook positief reageerde hebben wij doorgepakt.”, vertelt de Boer in Café Calluna die in bijna alles de oude sfeer van de vroegere Tronk ademt.

 

“De Tronk was Tom en Tom was de Tronk. Wij hebben reeds vele herinneringen opgehaald. Beide discotheken waren een begrip in de regio als je van het stevigere werk hield. Volgens ons sloot de Tronk in 2003 haar deuren, Route 66 is al dertig jaar dicht. Vroeger glipte ik als jochie van dertien jaar nog wel eens stiekum bij Route 66 naar binnen om posters te vragen aan Tom, die tevens eigenaar was van deze tent, om die vervolgens op mijn slaapkamer te hangen.”

 

De Boer valt Zielman bij: “De oude crew is ook van de partij, tevens zijn de zonen Marcel, David en Jurgen alsmede Marieke inpandig tijdens de reünie. Ondertussen hebben al vele stappers van vroeger aangegeven te zullen komen. Wij verwachten toch aardig wat bezoekers.” Het feest begint met een Barbecue. “Daar kunnen mensen zich voor opgeven, wij willen dit doen in de Tronk-traditie, de jaarlijkse BBQ was namelijk legendarisch. Mensen kunnen hier ook overnachten als ze een tent hebben.” Vanaf acht uur barst het feest los met ondermeer oude rockers op het podium. “Black Mountain speelde ook tijdens het 25-jarige jubileum. Ze waren gestopt maar zijn reeds druk aan het repeteren, de gitarist heeft alweer last van zijn vingers. Hartstikke mooi man. Terug naar de roerige tijden van Route 66 en de Tronk.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten