Foto: Eigen foto

Alfa-college ontwikkelt waaiers

Het Alfa-college heeft in nauwe samenwerking met bedrijven uit de regio Hardenberg twee waaiers ontwikkeld. Deze waaiers geven inzicht in de beroepen en het werkveld van studenten die de opleiding facilitair medewerker, niveau 2, en facilitair leidinggevende, niveau 4, afronden. Bij Zorgaccent in Almelo overhandigde student Melissa Kruimink de eerste exemplaren aan Jan de Jonge, facilitair adviseur bij de gemeente Hardenberg.

De bedrijfsadviescommissie facilitair, bestaande uit facilitair managers en -leidinggevenden vanuit het regionale bedrijfsleven en docenten van facilitaire opleidingen, hebben samen met Melissa de beroepen en het werkveld in kaart gebracht. Als het aan de commissie ligt wordt de waaier in de toekomst nog verder uitgebreid. Beroepen als gebouwbeheerder en coördinator logistieke werkzaamheden zijn in de waaier van facilitair leidinggevende opgenomen, maar ook leidinggevende van de catering, servicebalie, afdeling beveiliging, technische- en huishoudelijke dienst.

Melissa uit Coevorden liep stage bij TVM verzekeringen in Hoogeveen en leerde daar onder andere een facilitair plan opstellen. Onderwerpen als catering, beheer en schoonmaak passeerden de revue. Haar opleiding was veel breder dan dat ze aanvankelijk dacht. Ze wilde dan ook graag bij toekomstige studenten meer duidelijkheid over de facilitaire opleidingen scheppen.

De waaiers zijn eindproducten geworden van haar stage bij facilitaire zaken van het Alfa-college in Hardenberg. De school voor middelbaar beroepsonderwijs ontwikkelde de waaiers en gaat deze tijdens voorlichtingsmomenten gebruiken.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten