Foto: Dook van Gils

VIDEO: Stichting Vechtdalkunsten wint Cultuurprijs Ommen 2016

Stichting Vechtdalkunsten ontving afgelopen vrijdag de Cultuurprijs uit handen van wethouder Ko Scheele. Met de Cultuurprijs toont de gemeente Ommen haar waardering voor individuele personen of organisaties die zich inspannen en/of opvallen ten behoeve van het culturele leven in Ommen. Een jury van deskundigen en de stemmen van inwoners verkozen Stichting Vechtdalkunsten tot winnaar.

Inwoners konden de afgelopen maanden kandidaten aandragen voor de Cultuurprijs. De jury heeft uit de vele aanmeldingen een selectie gemaakt van drie kandidaten. Inwoners van Ommen konden vervolgens hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerden: Het Tinnen Figuren Museum, Het Streekmuseum of Stichting Vechtdalkunsten.

Tijdens een met muziek en dans omlijstte avond in de Carrousel werd bekend gemaakt dat Stichting Vechtdalkunsten zich winnaar mag noemen van de Cultuurprijs 2016. “De stichting is een mooi en vernieuwend initiatief dat een brede zichtbaarheid heeft. Dat is iets waar we als gemeente Ommen erg trots op zijn. Met onder andere de Montmartre dagen in de zomer, de kunstpanelen in het centrum en de verfraaiing van de Kerkstraat geeft de stichting letterlijk meer kleur aan Ommen. We zijn dan ook blij om de prijs te kunnen overhandigen aan dit prachtige initiatief.”, aldus wethouder Ko Scheele.

Stichting Vechtdalkunsten ontving naast eeuwige roem en het gebruik van het cultuurprijs logo ook een geldprijs van € 1000,-.

Klik hier voor een video van Vechtdalleeft.

Artikel delen:
Foto's 6
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten