Samen meten is beter weten!

Komend najaar voeren GGD IJsselland en GGD Twente een grootschalig onderzoek uit dat gericht is op de gezondheid van volwassenen en ouderen, ook wel de gezondheidsmonitor genoemd.

Het is de eerste keer dat de GGD’en dit onderzoek samen doen met Sportservice Overijssel. De integrale aanpak betekent dat er straks bredere cijfers bekend zijn op het gebied van sport, bewegen en gezondheid in Overijssel.

Onder het mom van ‘Samen meten is beter weten’ bundelen de organisaties hun krachten, waarbij thema’s als leefstijl en bewegen belangrijke raakvlakken zijn. Opzet is de gezondheidsmonitor voor volwassenen en ouderen van beide GGD’en uit te breiden met enkele onderzoeksvragen van Sportservice Overijssel. Denk hierbij aan vragen over welke sporten mensen doen, hoe vaak ze sporten en of ze lid zijn van een sportvereniging.

Bundeling van kennis

De organisaties vullen elkaar goed aan. De GGD’en hebben kennis van gezondheid op lokaal niveau en Sportservice Overijssel heeft kennis van sporten en bewegen. Door het samenvoegen van de onderzoeken en de verrijking van de onderzoeksgegevens is het mogelijk een breder preventiebeleid te kunnen ontwikkelen en te toetsen. Daarnaast is het samenvoegen van de onderzoeken efficiënt en betekent het dat deelnemende personen maar één keer een vragenlijst hoeven in te vullen.

Bekijk voor meer informatie over de opzet van de gezondheidsmonitor het korte filmpje over de samenwerking.

De gezondheidsmonitor wordt uitgevoerd tussen 1 september en 15 december 2016. Resultaten zullen aan het einde van het voorjaar 2017 bekend worden.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten