Sponsorwandeling voor vrouwen in Ethiopië

Vijf vrouwen uit verschillende kerken in Overijssel, organiseren op 10 september een wandeling in Ommen voor vrouwen die om hun geloof verdrukt worden. De bedoeling is dat elke wandelaar zich laat sponsoren zodat er een mooi bedrag binnenkomt.

Zo’n 100 miljoen christenen wereldwijd betalen een hoge prijs voor hun geloof in Jezus. Velen worden vervolgd, verjaagd, gemarteld en gedood. Vaak hebben de mannen een positie in hun kerk als oudste of voorganger en worden zij het slachtoffer van geweld. De vrouwen en kinderen blijven onverzorgd achter. Dat betekent dat ze geen bescherming hebben en hun kinderen geen toekomst kunnen bieden. Veel vrouwen en meisjes, bijvoorbeeld in Ethiopië, worden vervolgens misbruikt en als slavin verkocht.

Stichting Open Doors is al jaren bezig deze verborgen maar heel erg aanwezige situaties in kaart te brengen. Vanuit Open Doors worden de vrouwen en meisjes bezocht en wordt hulp geboden om zo weer hoop in hun leven te brengen. Daar zijn verschillende projecten voor en ook worden met enige regelmaat acties of evenementen georganiseerd. Op 10 september is zo’n landelijk evenement, de Women walk for Women sponsorwandeling.

Vrouwen vanuit verschillende kerken in Overijssel organiseren deze wandeling in Ommen en ze hopen dat zoveel mogelijk vrouwen meelopen met deze wandeltocht en zich willen laten sponsoren. Het raakt ze wat vrouwen in landen als Ethiopië moeten doorstaan omdat ze christen zijn! Dat willen ze op deze, leuke manier laten zien. De opbrengst van deze sponsorwandeling, die in elke provincie en in Vlaanderen wordt georganiseerd, gaat dit jaar naar projecten voor vrouwen in Ethiopië. Daar wordt hen onder meer traumahulp en financiële ondersteuning geboden. Ook worden ze voorzien in de eerste levensbehoeften.

Vanaf de landelijk gelegen Wijngaard De Varsenerhof in Ommen lopen we 5 en 10 km. Het traject gaat grotendeels door bosachtig gebied, over goed te bewandelen paden. Je hoeft geen christen te zijn om op te staan tegen onrecht in de wereld! Daarom nodigen we iedereen uit om mee te lopen op 10 september. Ook vragen ze elke wandelaar om zich te laten sponsoren door familie, vrienden en bekenden, en door iedereen die zelf niet meeloopt. Ze willen graag met meer dan 100 vrouwen uit Overijssel deze wandeling tot een groot succes maken voor de vrouwen in Ethiopië.

Iedere wandelaar krijgt een hesje met het Women to Women-logo. Als organisatie zorgen ze voor gratis koffie en thee en een versnapering. Ook worden na de wandeling broodjes en soep verkocht en is er een kleine markt met kraampjes waar bloemstukjes, versnaperingen en streekproducten worden verkocht. Behalve van de streekproducten gaat de opbrengst geheel naar het vrouwenproject!

Start: 10 september 2016 vertrekken we om 10.30 uur (om 10 uur is er koffie) vanaf Wijngaard De Varsenerhof, Emslandweg 6, 7731 RP in Ommen. Opgave kan via de site van Open Doors/women to women, of bij Ineke Knoeff, ahknoeff@hotmail.com.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten