Geslaagde Pubquiz bij Tennis Club Ommen

Wist je dat er 6000 mazen in het tennisnet zitten, en wist je dat je in bijzondere gevallen je bal vanaf het veld van je tegenstander mag slaan? Afgelopen vrijdag kwamen al deze, en nog veel meer wetenswaardigheden naar voren tijdens het spelen van de Pubquiz in de in paas sfeer aangeklede kantine van onze tennisclub.

Lees verder »

Sluiting Onder de Pannen

Wanneer de laatste verkoopdag zal zijn, weten eigenaresse Lizbeth Bakker en haar man nog niet. Maar beiden hebben de leeftijd bereikt, dat ze andere dingen willen gaan doen. “Niet dat we het rustiger aan gaan doen, maar ik wil niet hier blijven tot we niets meer kunnen en achter een rollator de winkel in moeten,” zegt Lizbeth, “We hebben inmiddels twee kleinkinderen, die wonen in het westen en daar willen we vaker naartoe, we golfen graag, we hebben een boot en we houden allebei van reizen. Daar hebben we dan eindelijk tijd voor.”

Lees verder »

Vandaag is de grote dag: Passion Ommen

In de week voor Pasen, op dinsdag 31 maart, vindt in Ommen een voorstelling plaats waarin het lijdensverhaal van Jezus wordt opgevoerd. “Een show, maar wel een show met inhoud. Ook al is het onderwerp bijna 2.000 jaar oud, het past helemaal bij de tijd van nu,” zegt eindregisseur Mike Medina. “Het wordt een spektakel van film, theater en muziek, maar ook beeldende kunst hebben we eraan toe kunnen voegen.”

Lees verder »

Opening recreatief zomerseizoen met gezamenlijk ontbijt

Om het zomerseizoen af te trappen, hield de gemeente Ommen een ontbijtsessie voor de recreatiesector, middenstand en horeca uit Ommen. Vanochtend om 08.30 uur werd door burgemeester Marc-Jan Ahne de bijeenkomst afgetrapt bij De Kleine Wolf. Tijdens deze ochtend deden de bezoekers mee aan de interactieve workshop ‘Beken je kleur’ van MarketingOost Kennis & Innovatie.

Lees verder »

Napoleon in Tinnen Figuren museum

Een onbekende schilder maakte een schilderij van de  troepeninspectie door Napoleon op maandag 7 mei 1810, op de Esplanada, in Den Bosch. Het museum ontdekte in zijn depot een grote tinnen figuur van Napoleon, gelijk aan die op het schilderij. Deze tinnen figuur, die ook van een onbekende maker is, leende zijn naam aan deze tentoonstelling.

Lees verder »

Steenmartervrije kasten voor de steenuilen

Bij het ATC werken leerlingen van De Maat en de Boslustschool aan het verbeteren en vergroten van hun arbeidsvaardigheden. De leerlingen krijgen een groot aantal praktische vakken, waaronder houtbewerking en het maken van “eigen” producten zoals nestkastjes. De vogelwerkgroep leverde eind 2014 een lading watervaste multiplex platen. De opdracht luidde: het produceren van steenmartervrije Steenuilkasten. Ondertussen hebben de leerlingen maar liefst 30 steenmartervrije nestkasten gemaakt.

Lees verder »