Vechtdalkompas op menukaart van provinciale lijsttrekkers

19 februari 2015 – Na afloop van de officiële presentatie van de lijstrekkers van de provinciale verkiezing in het provinciehuis werden de aanwezigen verrast met de komst van de #Vechtdalvriend. Geheel gekleed in het voor de regio typerende roze deelde hij de Vechtdalmenukaart uit. Ook deelde hij Vechtdalkoekjes uit zodat de aanwezigen alvast het Vechtdal konden proeven.

 

De Vechtdalgemeenten, Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Staphorst en Zwolle, willen met deze actie de ontwikkelstrategie voor de regio, ‘het Vechtdalkompas’, op de menukaart zetten bij de diverse provinciale politieke partijen. De gemeenten zien graag dat het Vechtdalkompas onderwerp van gesprek wordt tijdens de coalitieonderhandelingen na de provinciale verkiezingen op 18 maart. Uiteindelijk vragen de gemeenten de provincie om te blijven investeren in het Vechtdal, te faciliteren bij het vraagstuk over het toekomstperspectief van de verblijfsrecreatie, ruimte te bieden aan (ver)nieuwe(nde) initiatieven en oplossingen en het in standhouden van de kwaliteit en beleving van de routestructuren.

 

De Vechtdalgemeenten gaan de kracht van de regio op het gebied van Zorg en Voeding  inzetten om het Vechtdal te versterken en te onderscheiden van andere regio’s. De afgelopen jaren heeft het gebied al een stevige positie op de toeristische landkaart weten te bemachtigen. De meeste recente cijfers uit 2013 geven aan dat in het Vechtdal ruim 2,2 miljoen toeristische overnachtingen zijn geregistreerd met een omzet van bijna 60 miljoen euro. De sector is met zo’n 3700 banen een belangrijke economische pijler in het Vechtdal. Daarnaast heeft de regio de grootste dichtheid van prijswinnende recreatiebedrijven van Nederland. Door te innoveren, te vernieuwen,  het doorontwikkelen van de sector en de focus te leggen op de samenhang tussen de stad en regio moet het Vechtdal een marktgerichte en toekomstbestendige sector worden. Dat zorgt voor ondernemerschap, werkgelegenheid, leerbaarheid en instandhouding van natuur en cultuur.

 

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten