Geen taptoe meer op Koningsdag in Ommen

De Oranjevereniging Ommen heeft de taptoe in het jaarlijks programma voor Koningsdag geschrapt. De taptoe was een jaarlijkse traditie maar tegelijkertijd het duurste programma-onderdeel. Bovendien nam de belangstelling voor de taptoe de laatste jaren zienderogen af. Het was financieel niet meer verantwoord.

Het bestuur van de Oranjevereniging is al lange tijd bezig geweest een keerpunt te vinden in de keuze. Vaste onderdelen van het programma als: aubade, diverse optochten, gevarieerd middagprogramma vormen de hoofdmoot en zijn de trekkers van viering Koningsdag en blijven bestaan. Maar ook zijn er traditionele onderdelen, waarvoor de belangstelling afneemt. Met pijn in het hart is besloten om voor komend jaar het onderdeel taptoe achterwege te laten.

Een jarenlange traditie, maar gezien de afnemende publieke belangstelling van de laatste jaren vindt het bestuur van de Oranjevereniging het financieel gezien niet langer verantwoord om dit onderdeel in het programma op te nemen. Uitgegroeid tot het duurste onderdeel van het programma met het minst aantal bezoekers.

Niet realistisch oordeelt het bestuur en en tijd vindt voor alternatieven die mogelijk worden door het wegvallen van dit onderdeel. Hierdoor wordt op meer bezoekers gerekend en voor elk wat wils te bieden. Na de bekende optocht wordt op het feestterrein aan de Koesteeg een familie/reünieachtige sfeer gecreëerd waar gezelligheid en vermaak voorop staan.

Ook het onderdeel Oranjepop, voorafgaand aan Koningsdag, is aan verandering onderhevig. Voortrekkers Erwin Marsman en Willem Lampe hadden na dertien jaar aangegeven om het stokje te willen overdragen en toe waren aan nieuwe uitdagingen.

Mede daarom is in samenwerking met horeca Ommen het programma verhuisd van het vertrouwde feestterrein aan de Koesteeg naar het centrum van Ommen. De gezamenlijke horeca zal hier invulling aan geven. Een opmaat naar meer samenwerking tussen alle belanghebbende misschien, om Koningsdag in Ommen groots te blijven vieren.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten