Tennis Club Ommen (TCO) viert 60-jarig bestaan in 2017

Op 14 juni 2017 bestaat de Tennis Club Ommen (TCO) precies 60 jaar. Het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd in het teken van het jubileum.

Een korte terugblik 

Op 14 juni 1957 werd officieel de Tennis Club Ommen (TCO) opgericht met 25 leden, maar geleidelijk aan liep dit op tot circa 100 leden. De vereniging beschikte slechts over 1 baan, die van hotel Paping werd gehuurd. In 1975/1976 kwam de grote ommekeer en kon een nieuwe tennisaccommodatie op het sportpark Rotbrink in gebruik worden genomen. Het tennispark bestond uit 4 gravelbanen, een fraai paviljoen met was- en kleedgelegenheid, en een oefenkooi. Een prachtige accommodatie op een mooie plek tegen het Ommerbos aan.

Er ontstond grote animo om te tennissen en het ledental verviervoudigde in enkele jaren. In 1979 werden nog eens vijf nieuwe gravelbanen in gebruik genomen. De laatste ingrijpende verbetering is de uitbreiding van de verlichting geweest, zodat men tot in de donkerste uurtjes kon tennissen.

In het begin van de 21e eeuw gaf de gemeente Ommen aan dat zij sportpark Rotbrink nodig had voor de aanleg van een bedrijvenpark. Alle sportverenigingen werden verplaatst naar sportcomplex “Westbroek” Vanaf november 2008 is het nieuwe tennispark in gebruik genomen met “all weather” banen, zodat het hele jaar getennist kan worden.

Verder groeien 

Op dit moment zit het ledental op 220 en wil de vereniging weer verder groeien. Daarvoor vonden er het afgelopen jaar allerlei activiteiten plaats, met name gericht op beginners en op de jeugd, is een tennisschool actief en worden scholen uit Ommen hierbij betrokken. Daarnaast wil de vereniging het individuele karakter van de tennissport omturnen naar een sociaal gebeuren. Gezond bewegen en met elkaar kunnen genieten, jong en oud, competitief en recreatief.

Activiteiten 

Het hele jaar 2017 zal in het teken staan van het 60 jarig bestaan. Alle vrijwilligers, ongeveer 50, zullen een steentje bijdragen. Het jubileumjaar begint met de nieuwjaarsreceptie op 6 januari, aanvang 19.30 uur in clubhuis “Baan 7”.

Daarnaast worden onder andere de volgende activiteiten georganiseerd: een stamppot avond voor alle vrijwilligers, het toss-toernooi voor alle leden, een jeugdtoernooi, een Pinkstertoernooi, demonstratiewedstrijden van rolstoel- en beachtennis, het ‘ladies only’-toernooi, het Herfstbladtoernooi en het Oliebollentoernooi.

Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken of een balletje mee te slaan in dit jubileum jaar.

Tennis Club Ommen (TCO)
Sportpark Westbroek
Sportlaan 5. Arriën
www.tennisclubommen.nl
email: secretariaat@tennisclubommen.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten