Foto: Dook van Gils

Erepenning van de stad Ommen voor Jan Veurink

Op voordracht van het college van burgemeester en wethouders van Ommen ontving de 64-jarige Jan Veurink uit handen van burgemeester Mark Boumans de erepenning van de stad Ommen. De uitreiking vond zaterdag 21 januari 2017 om 13.30 uur in privé kring plaats.

Jan Veurink ontvangt de erepenning vanwege zijn buitengewone en jarenlange vrijwillige inspanningen voor Ommen. Jan Veurink zette zich, na jarenlange inzet voor onderwijs en het gemeentebestuur, de laatste jaren in voor de Vereniging Ommerschans, Vechtdal Leeft TV en de theatergroep De Firma. Hij deed dit met formidabele inzet, eerlijk en betrokken.

‘Verdiensten voor Ommen zijn uitzonderlijk’

Burgemeester Mark Boumans: “Jan Veurink heeft zich met hart en ziel ingezet voor Ommen. Hij weet mensen te verenigen en draagvlak te creëren, of het nu gaat om politiek, onderwijs of cultuur. Mede dankzij de inzet van Jan zijn de Koloniën van Weldadigheid officieel voorgedragen voor de Unesco Werelderfgoedlijst.

Ook aan de traditionele kerstviering met levende kerststal in Arriën, draagt Jan zijn steentje bij. De verdiensten van Jan voor de samenleving van Ommen zijn dan ook uitzonderlijk te noemen. Het is mij dan ook een groot genoegen om Jan Veurink namens het college van de gemeente Ommen de erepenning van de stad Ommen toe te kennen.”

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten