Burgemeester Boumans vertrekt naar Doetinchem

Mark Boumans is door de gemeenteraad van Doetinchem aanbevolen als nieuwe burgemeester van de Gelderse gemeente. Als de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deze aanbeveling overneemt, wordt Boumans aan de Koning voorgedragen als nieuwe burgemeester van Doetinchem. Dat betekent dat Boumans in mei stopt als burgemeester van Ommen.

Mark Boumans (42) is sinds oktober 2015 waarnemend burgemeester van Ommen. Daarvoor was hij onder andere Gedeputeerde in de provincie Groningen en burgemeester van Haren. Nu hij door de gemeenteraad van Doetinchem is voorgedragen als nieuwe burgemeester, stopt Boumans naar verwachting in mei 2017 als burgemeester van Ommen.

Mark Boumans is blij met de voordracht: ‘Ik ben in Ommen bijzonder gastvrij ontvangen en kijk terug op een geslaagde periode. Mijn burgemeesterschap in Ommen heeft voor mij bevestigd dat dit de mooiste baan van de wereld is. Ik heb op een plezierige manier met de raad, inwoners, ondernemers en organisaties kunnen samenwerken. Tegelijkertijd ben ik geweldig blij met deze voordracht. Het is voor mij een prachtige kans. Ik kijk er naar uit om na het mooie Vechtdal nu de Achterhoek te gaan verkennen.’

Nieuwe burgemeester

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten zal  voor de periode vanaf mei tot de benoeming van een nieuwe burgemeester opnieuw een waarnemend burgemeester aanstellen.

De voorbereidingen voor de definitieve invulling van de burgemeestersvacature zijn inmiddels gestart. De fractievoorzitters zijn hierover al met de Commissaris van de Koning in gesprek. Nog voor de zomer praat de gemeenteraad met de Commissaris van de Koning tijdens een raadsvergadering over de profielschets. Het is de bedoeling dat ook inwoners van Ommen hierover kunnen meedenken. Daarna wordt de burgemeestersvacature door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opengesteld. Dit is naar verwachting rond de zomer.

Foto: Wikimedia Commons

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten