Mark Boumans waarnemend burgemeester van Ommen

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten stelt de heer mr. M. Boumans aan als waarnemend burgemeester van Ommen. Hij begint op 20 oktober met zijn werkzaamheden.

Mark Boumans (Oosterhesselen, 1974) was gedeputeerde in de provincie Groningen met verkeer en vervoer in zijn portefeuille. Daarvoor was hij vier jaar burgemeester van Haren en een jaar wethouder voor de VVD in Meppel.

Verder hij is vier jaar gemeenteraadslid in Groningen geweest en lid van Provinciale Staten in Groningen, een functie die hij op dit moment ook vervult. Boumans studeerde juridische wetenschappen in Groningen en haalde zijn master of public management aan de Universiteit Twente.

Waarnemer
De Commissaris heeft gekozen voor een waarnemer in Ommen, omdat Marc Jan Ahne op 22 september 2015 zijn ontslag heeft aangeboden. Om de continuïteit van het bestuur te waarborgen, heeft de Commissaris van de Koning besloten om een waarnemend burgemeester aan te stellen.

De Commissaris van de Koning heeft met de fractievoorzitters uit de raad en met het college gesproken. Daarbij heeft ze de raad in staat gesteld om haar wensen omtrent de aan te stellen waarnemer te uiten. Met deze wensen in het achterhoofd heeft de Commissaris de heer Boumans verzocht om het waarnemend burgemeesterschap voor langere tijd op zich te nemen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten