Samenwerking Sportgeneeskunde en Cardiologie

Met ingang van februari 2017 is de Saxenburgh Groep gestart met een ‘sportcardiologisch’ spreekuur in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg. Binnen dit spreekuur, wat momenteel enkele dagdelen per maand gepland is, werken de sportarts (Marloes Stapel) en Cardioloog (José Drost) samen aan het probleem van de patiënt.

José Drost: “In de praktijk komen wij regelmatig vraagstukken tegen die op het grensgebied van zowel de sportgeneeskunde als cardiologie liggen. We zijn een gezamenlijk spreekuur gestart omdat patiënten tot op heden een afspraak kregen bij beide specialismen. Dat is nu niet meer nodig, de patiënt krijgt nog maar 1 afspraak waarbij wij beiden aanwezig zijn en samen het vraagstuk behandelen.”

Er kan hierbij gedacht worden aan cardiologische patiënten die graag meer, maar vooral ook veilig, willen sporten. Maar ook worden patiënten gezien die klachten hebben tijdens het sporten, welke mogelijk gerelateerd kunnen zijn aan problemen van het hart. De bezoekers van het spreekuur lopen uiteen van topsportniveau tot de patiënt met een chronische ziekte en een beperkt inspanningsvermogen.

Marloes Stapel: “Vanuit onze gezamenlijke expertise proberen we de patiënt van het juiste advies te voorzien. Beiden zijn wij overtuigd van de meerwaarde van sport in een gezonde leefstijl, door middel van dit spreekuur hopen we patiënten te stimuleren voldoende en op een gezonde manier te bewegen, geheel passend in de visie van Sportvitaal Vechtdal.”
Patiënten kunnen verwezen worden via de huisarts of intern via een van de medisch specialisten.

Contact Polikliniek cardiologie:

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.30 – 12.00 uur en 13.00 – 16.30 uur
Tel: (0523) 276340
Mail: CardioLongTeamPoli@sxb.nl of sportgeneeskunde@sxb.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten