Inspiratiesessie centrum Ommen voor ondernemers

Ondernemers uit Ommen ontdekken tijdens een inspiratiesessie op dinsdagavond 28 februari hoe ze met elkaar Ommen nog mooier en sterker kunnen maken. Tijdens de inspiratiesessie is er een ‘gastvrijheidcollege’ en worden de resultaten van ‘mysteryshoppen’ bij verschillende ondernemers gepresenteerd. Bernard Wientjes verzorgt een keynote over het belang van samenwerking. De inspiratiesessie begint om 19.15 uur in De Carrousel (inloop vanaf 19.00 uur). Deelname is gratis. Ondernemers kunnen zich aanmelden via aanmelden@ommen.nl.

Actieplan voor sterker centrum

Samen de schouders eronder. Dat is het motto van het actieplan voor het centrum van Ommen. Het actieplan is opgesteld door verschillende partijen in Ommen. Het plan benoemt 28 concrete projecten om de kracht van het centrum te versterken en de binnenstad toekomstbestendig te maken.

De projecten richten zich  op een heldere afbakening en inrichting van het centrumgebied, het professionaliseren van ondernemerschap en de uitvoering van een marketingstrategie. Burgemeester Mark Boumans praat ondernemers tijdens de inspiratiesessie bij over de stand van zaken. Wat is er al gebeurd om Ommen nog sterker en dynamischer te maken? Wat staat ons nog te doen?

Keynote: Bernard Wientjes

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Dat heeft invloed op de manier van ondernemen in retail, horeca en vrijetijdseconomie. Maar het brengt vooral nieuwe kansen met zich mee. Samenwerking is daarbij een sleutelwoord.

Bernard Wientjes vertelt tijdens een keynote waarom het juist nu zo belangrijk is om elkaar op te zoeken en samen te werken:”Samenwerken is voor ondernemers van buitengewoon groot belang. Als voorzitter van de Taskforce Bouwagenda, is mijn belangrijkste opdracht de samenwerking tussen ondernemers onderling, maar ook met de opdrachtgevers, waaronder de overheid en de kennisinstituten, te versterken. Dit is een voorwaarde om een antwoord te geven op de grote toekomstige uitdagingen.” Wientjes is niet alleen betrokken als inwoner van Ommen; de voormalig voorzitter van VNO-NCW werd ooit uitgeroepen tot meest invloedrijke Nederlander.

Gastvrijheidcollege en workshop

Ondernemers gaan na deze avond vol inspiratie naar huis. Klik Company verzorgt een college en aansluitend een workshop over gastvrijheid. Ter voorbereiding op de sessie gaan mysteryshoppers langs bij ondernemers in Ommen. Tijdens de inspiratiebijeenkomst laten ze de resultaten zien. Welk bedrijf staat in de spotlight als goed voorbeeld van gastvrijheid?

Tijdens een dynamische workshop brengen de ondernemers de opgedane inspiratie direct in de praktijk. Samen met collega-ondernemers bedenken ze ideeën om Ommen nog mooier en sterker te maken. De avond wordt afgesloten met een hapje en drankje. Zo kunnen ondernemers met elkaar nog even napraten en direct vervolgafspraken maken.

Voor alle ondernemers in en rond het centrum

Deze inspiratiesessie is bedoeld voor alle ondernemers in en rond het centrum van Ommen in de branches detailhandel/retail, horeca en vrijetijdseconomie. Ondernemers kunnen zich aanmelden om gratis deel te namen door een mail te sturen naar aanmelden@ommen.nl, onder vermelding van ‘aanmelding inspiratiesessie’, de bedrijfsnaam, branche en het aantal personen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten