Extra parkeerplaatsen oostkant centrum Ommen

Aan de oostkant van het centrum van Ommen wordt een nieuwe parkeervoorziening met 60 parkeerplaatsen aangelegd. De extra parkeerplaatsen zijn met name in het drukke zomerseizoen nodig. De aanleg van de parkeervoorziening kan in juni starten. De parkeervoorziening kan dan nog voor de start van het zomerseizoen gebruikt worden.

Uit berekeningen blijkt dat in het centrum van Ommen in het hoogseizoen een tekort is aan 95 parkeerplaatsen. Met name aan de oostkant van het centrum is behoefte aan extra parkeerplaatsen. De aanleg van een parkeervoorziening aan de oostkant van het centrum is daarom opgenomen in het Actieplan voor het centrum van Ommen. Dit Actieplan is samen met ondernemers en betrokken partijen in het centrum gemaakt om het centrum van Ommen verder te versterken. De gemeenteraad van Ommen heeft in september 2016 ingestemd met het actieplan. Voor 2017 is prioriteit gegeven aan de realisatie van de parkeervoorziening centrum-oost.

Wethouder Hans ter Keurst: “Uit de diverse parkeerbalansen blijkt dat er behoefte is aan een extra parkeervoorziening. Uit gesprekken met ondernemers kwam de wens voor meer parkeerplaatsen aan de oostkant van het centrum nadrukkelijk naar voren. Deze plek ligt op loopafstand van het centrum en is daarom voor bezoekers een aantrekkelijke plek om te parkeren. Op drukke dagen wordt al met regelmaat op het grasveld langs de Coevorderweg geparkeerd. Dit zorgt voor parkeeroverlast in de buurt en verkeersonveilige situaties. Met de aanleg van deze parkeervoorziening lossen we het tekort aan parkeerplaatsen op, zorgen we ervoor dat bezoekers hun auto veilig kunnen parkeren én beperken we de overlast voor de omgeving.”

In de afgelopen periode is het inrichtingsplan voor de parkeervoorziening uitgewerkt. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met wensen en ideeën van de buurt. In de brede strook tussen de Coevorderweg en Den Oordt/Hessel Mulertstraat worden aan de zijde van de Coevorderweg twee rijen met in totaal 60 parkeervakken voor haaks parkeren aangelegd.

De parkeerplaatsen zijn op twee plekken via de Coevorderweg toegankelijk. De parkeervakken krijgen een groene uitstraling doordat gras door de stenen kan groeien. Langs Den Oordt en de Hessel Mulertstraat blijft een groenstrook liggen. Rond de parkeervoorziening en het groen wordt een haag aangelegd om foutparkeren tegen te gaan.

De naastgelegen groenstrook langs de Coevorderweg kan in de drukke zomermaanden opengesteld worden als overloopterrein. Hier kunnen nog eens 40 auto’s parkeren. De toegang tot dit overloopterrein wordt buiten het hoogseizoen afgesloten.

Streven is dat de parkeervoorziening in juni wordt aangelegd. De parkeerplaatsen kunnen vanaf juli 2017 gebruikt worden.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten