Foto: Eigen foto

Eerste winnaars watertap-challenge bekend

De eerste twee winnaars van de watertap-challenge zijn bekend. Bij Doomijn Kinderopvang uit Lemele en bij Landstede Kinderopvang uit Ommen wordt binnenkort een watertappunt geplaatst.

Afgelopen week ontvingen beide organisaties een waarde-cheque. Ook kregen alle kinderen bij de kinderopvang in Lemele en Ommen een Gewoon Gezondbidon. Onder het motto ‘Gewoon Gezond’ zetten Ommen en Hardenberg zich in voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Het stimuleren van water drinken is één van de speerpunten.

In 2017 focust Gewoon Gezond zich op het makkelijker en aantrekkelijker maken van water drinken. Met een watertappunt op een school, bij een sportvereniging, op het kinderdagverblijf, in de bibliotheek of in een andere multifunctionele ruimte willen beide gemeenten stimuleren dat meer mensen water gaan drinken. Jaarlijks krijgen we teveel suiker binnen door het drinken van zoete dranken. Water drinken is een gezond alternatief en de beste dorstlesser.

Drinkwaterplan

Om het water drinken te stimuleren, werd de Watertap-challenge georganiseerd. Om in aanmerking te komen voor een watertap zijn diverse organisaties de afgelopen periode uitgedaagd om een creatief drinkwaterplan op te stellen. In dit plan moeten de organisaties aangeven op welke manier zij het drinken van water willen stimuleren. Beide organisaties hebben leuke en creatieve ideeën in hun drinkwaterplan verwerkt.

Winnaars

Beide locaties zijn erg blij met hun prijs. ,,Wat een verfrissende actie! We zijn erg blij met de komst van het watertappunt”, aldus leidinggevende Dorien van Landstede Kinderopvang in Ommen. Leidster Mirja van Doomijn Kinderopvang in Lemele is ook erg enthousiast; ,,We vinden het hartstikke leuk dat kinderen nu hun eigen bidon met water kunnen vullen”.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten