Gewoon Gezond Ommen-Hardenberg organiseert Watertap-challenge

Kinderen krijgen jaarlijks zes kilo suiker binnen door het drinken van zoete dranken. Gewoon Gezond Ommen-Hardenberg zet zich in om kinderen te laten kiezen voor een gezonder alternatief, zoals het drinken van water. In 2017 focust Gewoon Gezond zich op het makkelijker en aantrekkelijker maken van het water drinken. De eerste stap is de Watertap-challenge.

Gewoon Gezond nodigt organisaties uit om mee te doen aan de Watertap-challenge. Scholen, sportverenigingen, kinderdagverblijven en bibliotheken kunnen een Drinkwater-automaat winnen  door een creatief drinkwaterplan voor hun organisatie in te dienen. In het plan geven de organisaties aan op welke manier zij het drinken van water willen stimuleren. Deelnemers aan de Watertap-challenge kunnen hun waterplan tot en met 10 maart 2017 insturen. Tijdens de Wereld Water Dag op woensdag 22 maart 2017 worden de vijf winnaars bekend gemaakt.

Watertap-challenge

Gewoon Gezond vindt het belangrijk dat water altijd en overal bereikbaar is. Met een watertappunt op een school, bij een sportvereniging, op het kinderdagverblijf, in de bibliotheek of in een andere multifunctionele ruimte wil het gezamenlijk initiatief van de gemeenten Ommen en Hardenberg stimuleren dat meer jongeren water gaan drinken. Gewoon Gezond wil specifiek jongeren tussen 0-19 jaar bereiken. Daarom is het doel om de watertappunten op plekken te plaatsen waar jongeren het meeste zijn.

Drinkwater-automaat

De zuiverende werking van water draagt bij aan een gezond lichaam. Met een Drinkwater-automaat in de buurt is er altijd en overal heerlijk koel water bij de hand.

Meer informatie over de Watertap-challenge staat op www.gewoongezond.info .

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten