Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Gewoon Gezond

Rabobank, Beter Wonen Vechtdal, De Veste, gemeente Hardenberg en Ommen stimuleren gezonde leefstijl bij jeugd en jongeren. Daarom slaan de gemeenten Ommen en Hardenberg  samen met meerdere samenwerkingspartners de handen ineen om gezonde en actieve leefstijl te stimuleren bij jeugd en jongeren en overgewicht tegen te gaan.

 

Op 11 mei ondertekenen de partners van Gewoon Gezond en wethouders Klaas Smid en Jannes Janssen de samenwerkingsovereenkomst bij de Rabobank in Hardenberg.
De ondertekening vindt plaatst bij de The Colour Kitchen van de Rabobank. Dit is een bedrijfscateringconcept dat gezonde gerechten bereidt van duurzame en waar mogelijk lokaal ingekochte ingrediënten. Uniek is dat The Colour Kitchen jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt zoeken naar een nieuwe kans.

 
In de samenwerkingsovereenkomst geven de genoemde partijen aan te gaan werken volgens de lokale JOGG-aanpak. Jongeren Op Gezond Gewicht streeft naar een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Gemeenten Ommen en Hardenberg zijn vanaf januari 2014 JOGG-gemeenten. In Ommen en Hardenberg heeft deze lokale JOGG-aanpak de naam ‘Gewoon Gezond’ gekregen.

 

Met de JOGG-aanpak wordt samenwerking gezocht met zo veel mogelijk lokale partijen en mensen in de directe omgeving van kinderen en jongeren. Jeugd en ouders worden gemotiveerd gezonder te leven. Kinderen en ouders kunnen dit niet alleen. Samen met leraren, zorgprofessionals, ondernemers, gemeente en andere wijk-/dorpspartijen wordt actief gewerkt aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

 

Gewoon Gezond! De partijen zetten zich in een gezonde en actieve leefstijl bij jongeren te stimuleren en overgewicht onder jeugd en jongeren tegen te gaan. Hierbij wordt ingezet op voldoende bewegen, water drinken, eten van groente en fruit, een gezond ontbijt en het mogelijk maken van de gezonde keuze. Bewust kiezen en voldoende bewegen, Gewoon Gezond dus!

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten