Ommen gaat voor Gewoon Gezond

Voorafgaand aan het Nederlands Kampioenschap Inline Skaten op de weg geven scholen, organisaties uit de gezondheidszorg, sport en spel verenigingen aan zich in te zetten voor Ommen Gewoon Gezond. Hiervoor onderteken zij op vrijdag 28 augustus het convenant Ommen Gewoon Gezond.

20 organisaties zetten hun handtekening onder het convenant. Daarmee geven zij aan de gezondheid van de jongeren in een gezonde omgeving en van hun ouders van groot belang te vinden. Zij richten zich op vijf speerpunten:
– Bewegen (30 min. per dag / jongeren 60 min. per dag)
– Water drinken (i.p.v. zoete dranken) – Eten van groente en fruit
– Dagelijks een gezond ontbijt
– De gezonde keuze mogelijk maken

De ondertekening wordt gevierd met diverse gezonde activiteiten zoals een springkussens, een stormbaan en een DJ. Om 13.00 uur begint het scholenkampioenschap skeeleren. Kinderen van de basisscholen in Ommen gaan voor de beker onder aanmoediging van de overige kinderen van hun school.

De gezamenlijke partijen (zowel publiek als privaat) slaan de handen ineen en zetten zich 3 jaar samen in voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Zij spreken de intentie uit om gezond gewicht bij kinderen en jongeren te realiseren en een gezond leven voor jeugd, jongeren en hun ouders gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Zij spreken ook de intentie uit om na deze 3 jaar de samenwerking voort te zetten, omdat gedragsverandering waardoor kinderen en jongeren een gezonde leefstijl krijgen en houden op langere termijn wordt gerealiseerd.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten