25 juni start de Vitaal Vechtdal Challenge

De Vitaal Vechtdal Challenge is een gratis wandelinitiatief speciaal voor mensen met COPD en Diabetes, welke mogelijk wordt gemaakt door Vitaal Vechtdal. Onder begeleiding van een wandelcoach wordt er 20 weken gewandeld vanuit Hardenberg en Ommen.

In verband met het Coronavirus moest de start van de Vitaal Vechtdal Challenge worden uitgesteld. Van uitstel lijkt gelukkig geen afstel te komen. Na de aangekondigde versoepelingen van het kabinet en de aangepaste vorm van de challenge, is het voornemen om alsnog op donderdag 25 juni te starten. Zolang de richtlijnen niet aangescherpt worden, gaat de challenge dus door.

‘We hebben de challenge aan moeten passen aan de RIVM richtlijnen en de 1,5 meter samenleving’, legt Ellen van der Vegte van Vitaal Vechtdal uit. ‘Samen met Adri Deemter, één van de wandelcoaches, hebben we een manier gevonden waarop de challenge alsnog door kan gaan’, vervolgt Ellen.

‘Bewegen is belangrijk! Helemaal in deze tijd. Helaas zijn Nederlanders door de coronacrisis minder gaan bewegen. Enerzijds een logisch gevolg van de maatregelen die zijn genomen, anderzijds een nieuw risico voor de volksgezondheid. Helemaal voor mensen met een chronische aandoening. Tijd dus om (weer) in beweging te komen’.

Wandel mee!

Vanaf donderdag 25 juni wordt er wekelijks gewandeld in Hardenberg en Ommen. Dit kan alleen of samen met een vast wandelmaatje. Meer informatie is te vinden op de website www.vitaalvechtdal.nl/challenge. Aanmelden kan voor 20 juni via de website of door een mail te sturen naar info@vitaalvechtdal.nl. Vergeet hierbij niet om je naam en telefoonnummer te vermelden.

Over de Vitaal Vechtdal Challenge

Tijdens de Vitaal Vechtdal Challenge wandelen we om fitter en gezonder te worden. Sinds 2018 doet Vitaal Vechtdal mee aan de Nationale Diabetes en COPD challenge, een wandelprogramma van 20 weken. In het Vechtdal doen we dit onder de naam ‘Vitaal Vechtdal Challenge’.

Ondertussen steunen het Longfonds, de Bas van de Goor Foundation, fysiotherapie De Carrousel, huisartsenpraktijken in het Vechtdal, wandelcoaches Yvonne Hoekman en Adri Deemter, Saxenburgh, De Haere, FysioTotaal, Diëtisten Groep Nederland, Diëtist Van Asselt en de Vechtdallopers het initiatief en kunnen de deelnemers op locaties in Hardenberg en Ommen deelnemen.

De wandelingen zijn vooral bedoeld voor mensen met diabetes en COPD maar iedereen die in beweging wil komen is van harte welkom.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten