Meer plezier in het wandelen na de Vitaal Vechtdal Challenge

Voor 120 deelnemers uit het Vechtdal zit de Vitaal Vechtdal Challenge erop. Zij hebben de afgelopen twintig weken gewandeld onder begeleiding van een wandelcoach en zorgprofessional. Afgelopen zaterdag is de challenge met een gezamenlijke wandeling afgesloten. Nu is het voor de deelnemers de uitdaging om te blijven wandelen.

Begin mei startten ruim 140 deelnemers aan de Vitaal Vechtdal Challenge. Dit is een wandelprogramma van twintig weken speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Onder begeleiding van een wandelcoach en zorgprofessional werd er dit jaar op maar liefst vier plekken in het Vechtdal gewandeld: Ommen, Hardenberg, Avereest en Dalfsen.

Ruim tachtig zorgprofessionals hebben de challenge ondersteund. Zij hebben één of meerdere keren meegewandeld met de groepen om hen te begeleiden en om vragen te beantwoorden. Eén van de betrokken zorgprofessionals is Lucy Duvalois, oncologieverpleegkundige in Saxenburgh Medisch Centrum. Zij kijkt met een positief gevoel terug op de challenge. “Ik heb drie keer meegelopen en ik merk dat de groep echt vooruitgang boekt. Conditioneel is er verbetering en ik zie ook verbindingen onderling ontstaan. Erg mooi om te zien.”

Alle deelnemers hebben een overzicht ontvangen met het wandelaanbod in de regio. Sommige deelnemers blijven doorwandelen bij de reguliere loopgroepen van de wandelcoach, anderen zoeken een nieuw loopgroepje. De wandelcoaches en Vitaal Vechtdal hebben zich ervoor ingezet om lokaal en laagdrempelig aanbod te bieden. Nu is het aan de deelnemers of ze verder blijven wandelen.

In het voorjaar van 2022 wordt de Vitaal Vechtdal Challenge wederom georganiseerd.

Kijk voor meer informatie en het wandelaanbod in de regio op www.vitaalvechtdal.nl.

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten