Foto: Eigen foto

Waterschap maait eerder door zachte winter

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta maait daar waar nodig waterbodems en oevers van sloten, weteringen en kanalen eerder dan normaal. Omdat de winter aan de zachte kant was, is de temperatuur van het water in vergelijking met een ‘normaal’ jaar relatief hoog. Daardoor is op diverse plaatsen al begroeiing ontstaan.

Om te voorkomen dat op bepaalde locaties in het gebied wateren dichtgroeien en de aan- en afvoer van water wordt belemmerd, begint het waterschap daar alvast met maaiwerkzaamheden. Normaal gesproken wordt dit werk uitgevoerd vanaf 1 juni.

Zoals ieder jaar maait het waterschap ook nu met de nodige voorzorg en volgens de gedragscode Flora- en Faunawet. Redenen hiervoor zijn om  broedende vogels, paaiende vissen en amfibieën die eitjes afzetten niet te storen en beschermde planten te ontzien.

Alleen kwetsbare plekken in wateren worden voor 1 juni gemaaid. Alle overige sloten, weteringen, kanalen en vijvers zoals gewoonlijk in de maanden daarna. Een goede doorstroming van water is belangrijk om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten